Суд скасував рішення ЦВК про визнання Вірастюка нардепом

Суд скасував рішення ЦВК про визнання Вірастюка нардепом
Верховний суд на засіданні 23 травня скасував протокол Центральної виборчої комісії від 19 травня про встановлення результатів проміжних виборів в окрузі № 87 і визнання Василя Вірастюка обраним депутатом.

Про це повідомляє громадянська мережа Опора.

Також суд скасував пункти 1 і 2 постанови ЦВК від 19 травня, яким визнано недійсним голосування на шести проблемних ділянках, де при перерахунку бюлетенів виявлено менше голосів за Олександра Шевченка, ніж в первинних протоколах дільничних виборчих комісій.

У разі, якщо ЦВК або команда Вірастюка подадуть апеляцію, справа буде переглядатися Великою палатою Верховного суду, а її рішення буде остаточним.

19 травня ЦВК склала новий протокол за підсумками довиборів до Верховної Ради на окрузі №87, згідно з яким переможцем залишився кандидат від Слуги народу Василь Вірастюк.

5 травня ЦВК відмовилася реєструвати народним депутатом кандидата від Слуги народу Василя Вірастюка. У комісії пояснили, що через скасування протоколу про результати виборів по округу №87 у них немає підстав для реєстрації Вірастюка нардепом.

До цього Велика палата Верховного суду визнала протиправними дії ЦВК щодо встановлення результатів виборів до Верховної Ради на окрузі № 87 в Івано-Франківській області, де, за даними комісії, переміг Василь Вірастюк. У Верховному суді частково задовольнили апеляційну скаргу кандидата в депутати по цьому округу Олександра Шевченка.

22 квітня в ЦВК заявили, що кандидат від Слуги народу Василь Вірастюк офіційно обраний народним депутатом за підсумками довиборів на окрузі № 87. Згідно з попереднім протоколом окружної виборчої комісії, Вірастюк отримав 15 536 голосів виборців. Кандидат від За майбутнє Олександр Шевченко отримав 15 114 голосів.

У той же час Шевченко заявив, що Вірастюк набрав на виборах на 184 голоси менше, ніж він, але пізніше з шести округів вкрали 504 бюлетеня з голосами за переможця.

Довибори пройшли на окрузі 28 березня.


0