У Мінцифри пояснили, коли надійде “ковідна” тисяча тим, хто не встиг до Нового року подати заявку

Повністю вакциновані проти коронавірусу українці можуть отримати тисячу гривень у межах програми “єПідтримка” і протягом наступного року. Ті, хто не встиг у грудні подати заяву, зможуть зробити це протягом наступних місяців.

Про це повідомляють у Мінцифри, пише ТСН.

За даними Мінцифри, заявки в “Дії” на отримання “ковідної” тисячі станом на кінець грудня подали понад 5,8 млн вакцинованих українців.

“єПідтримка” триватиме весь наступний рік. Якщо ви досі не встигли оформити заявку в Дії, ще матимете змогу це зробити. Тим, хто подаватиме заявки від сьогодні, кошти будуть нараховані вже у 2022 році. Механіка проста: генеруєш віртуальну карту, робиш кілька кліків — і за кілька днів гроші в тебе. Але організувати такий, на перший погляд, простий процес, було зовсім нелегко”, – сказав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Очільник Мінцифри нагадав, що картку можна оформити і онлайн, і у відділенні банку. Заявка перевіряється за трьома пунктами: “зелений” сертифікат, рік народження та громадянство.

“Якщо все збігається, то ми віддаємо заявку в Мінекономіки, а вони вже нараховують кошти”, – уточнив він.

Нагадаємо, у межах програми “єПідтримка”, за якою вакциновані українці отримають по тисячі гривень, громадяни віком від 60 зможуть від січня витратити кошти на соціальні потреби. Йдеться про купівлю ліків.


186