Як ідеально зварити молочну кашу: поради на всі випадки життя

Приготувати будь-яку кашу дійсно смачно – не таке вже й просте завдання, адже вона може вийти занадто рідкою або густою, прісною. Навіть ця елементарна страва потребує особливої технології. Тому потрібно розібратись в особливостях відварювання круп, які ми використовуємо найчастіше.

Поради, які допоможуть смачно приготувати рисову, гречану, манну кашу та геркулес, опубліковані на сторінці salaty_zakusky в Instagram.

Рисова молочна каша

Особливо смачною вона була в дитячому садку.

У кипляче молоко додавали цукор та сіль, висипали рис. Доводили до кипіння (якщо об’єм невеликий, то кип’ятили хвилину від сили) і одразу знімали з плити. Потім додавали олію та накривали кришкою.

Хвилин через 20-30 рис сам розбухне.

У чому секрет приготування смачної молочної каші

1. Не варіть її одразу до готовності.

2. Беріть більше молока на пропорції.

3. Варіть крупу у молоці після закипання 1-2 хвилини помішуючи. Потім знімайте каструлю та ставте в тепле місце.

4. Через якийсь час крупа набухне і ви отримаєте смачну густу кашу.

Гречана каша

Її варто заливати водою звечора, а вранці лише довести до кипіння. Тоді крупа буде розсипчастою.

Геркулес⠀

Для хорошої консистенції та яскравого смаку на літр молока – 7-8 столових ложок пластівців. Потім одразу перелити в керамічну миску. Накрити кришкою чи перетянути плівкою, залишити на ніч. Потім, за потреби, можна нагріти в мікрохвильовці.

Манка

На літр молока – 4 столові ложки крупи. Цій каші достатньо декілька хвилин покипіти, зняти з плити і залишити ще на 20 хвилин.


249