Директор лікарні пропонує скасувати безкоштовну медичну допомогу невакцинованим пацієнтам

Директор Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні Тарас Масляк в інтерв’ю “Главкому” розповів, що невакциновані люди не повинні отримувати лікування за рахунок держави.

Масляк прокоментував інформацію про те, що є чимало випадків, коли люди з Covid-19, які мають до того ж супутні хвороби, змушені за власні кошти купувати собі ліки, оскільки держава не всім забезпечує.

“Я перепрошую. Моя думка така: невакцинованим я би не давав державне лікування… Якщо розбиратися, чому в тому чи іншому випадку люди не отримали лікування, то на те є свої причини. Десь не вчасно хворим видали ліки, таке теж може бути”, – резюмував лікар.

Головний лікар також наголосив, що у вакцинованих людей набагато легше протікає хвороба. Зараз змінюються багато протоколів лікування хворих на коронавірусну інфекцію, вчені намагаються скоротити використання антибіотиків.

“80% невакциновані. Решта або один раз, або двічі вакциновані. У них значно легший перебіг хвороби. Зараз я не висловлююся “за” чи “проти” вакцинації. Просто кажу так, як є. Протокол лікування змінюється не тільки в Україні, а й у світі. Ми за цим спостерігаємо, аналізуємо. То додають імунні препарати, то скасовують антибіотики, то додають вітамінотерапію”, – розповів лікар.


291