Екс-генпрокурор Луценко вступив до партії Порошенка

Колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко написав заяву про вступ до партії п’ятого президента Петра Порошенка Європейська солідарність.

Про це він заявив на з’їзді політичної партії УДАР у п’ятницю, 4 лютого, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“П’ять із половиною років у мене не було партійного квитка, тому що обіймав посаду, яка не передбачає партійність. Почну свої виступи з того, що оголошу, що вчора ухвалив рішення, і воно, мабуть, стане сюрпризом для присутнього Петра Олексійовича [Порошенка] — написав заяву до партії, партії Європейська солідарність”, — сказав Луценко.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що УДАР самостійно братиме участь у наступних парламентських виборах. Також він не заперечив, що може брати участь у президентськиз виборах, але наголосив: “Це запитання можна буде поставити через рік і чітко отримати відповідь”.

Юрій Луценко у 2013-му ініціював створення громадського руху Третя українська республіка, а за рік очолив президентську партію Солідарність, яку пізніше перейменували на Блок Петра Порошенка. Згодом подав у відставку, був депутатом політсил та як безпартійний — у фракції Наша Україна — Народна самооборона. З 2016-го до 2019 року обіймав посаду генерального прокурора. Після обрання Володимира Зеленського президентом Луценко пішов у відставку.


204