На Донбасі спостерігають значне загострення ситуації: все, що наразі про це відомо

Президент Росії Володимир Путін доручив забезпечити всіх, хто прибуває з “ДНР” і “ЛНР”, грошовою виплатою в розмірі 10 тисяч рублів.

Про це повідомляє Українська правда.

У Кремлі заявили, що губернатор Ростовської області нібито сам попросив Путіна про “економічну допомогу у зв’язку з напливом біженців” з ОРДЛО.

Путін доручив організувати на місці “створення умов для розміщення, забезпечення гарячим харчуванням та всім необхідним, включаючи медичну допомогу”.

Людям з ОРДЛО виплатять одноразово по 10 тисяч рублів (приблизно 3700 гривень – ред.).

Росія зірвала екстрене засідання ТКГ. Україна хоче запобігти провокаціям

Позачергове засідання Тристоронньої контактної групи щодо вирішення конфлікту на сході України 18 лютого не відбулося через відмову Росії.

“Українська делегація в Тристоронній контактній групі (ТКГ) повідомляє, що, на жаль, позачергове засідання ТКГ, скликане на 18 годину 18 лютого 2022 року з ініціативи Координатора ОБСЄ в ТКГ, не відбулося через відмову російської сторони”.

Залужний звернувся до жителів ОРДЛО

Головнокомандувач Збройних Сил генерал-лейтенант Валерій Залужний звернувся до жителів окупованої частини Донбасу та вкотре наголосив, що військово-політичне керівництво держави не планує і не проводить наступальні операції на сході України.

“Заяви ватажків окупаційних адміністрацій про нібито наступ Збройних сил та силові сценарії звільнення тимчасово окупованих територій не відповідають дійсності. Надану мною інформацію підтверджують і в ОБСЄ.Вкотре повторюю – військово-політичне керівництво держави не планує і не проводить наступальні операції на сході України. Єдиний прийнятний для нас варіант деокупації наших людей і територій – політико-дипломатичний”, – сказав він.

Від початку доби ворог 53 рази відкривав вогонь

Російсько-окупаційні війська 53 рази порушили режим припинення вогню від початку доби, 41 раз вогонь відкривали із забороненого Мінськими угодами озброєння.

Про це йшлося на вечірньому зведенні щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Раніше повідомлялося також, що російські ЗМІ пишуть про “потужний вибух” у центрі окупованого Донецька, за “кілька десятків метрів від будівлі уряду ДНР”.

Сьогодні, 19:51
Коментарів
0

237