Українців попередили про нову загрозу кібератак 22 лютого

Група реагування на комп’ютерні надзвичайні ситуації України попередила про можливе здійснення кібератаки. Уже 22 лютого зловмисники можуть спробувати зламати банки та урядові сайти.

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на CERT-UA.

Повідомлення про підготовку хакерської атаки виявили на спеціальному сайті Raidforums. Згодом інформацію на вебресурсі про це видалили.

У повідомлені мовилося про оренду серверів для підготовки нових атак на сайти державного сектору, банківського сектору та оборони. Крім того, атаки можуть здійснити на вебресурси, що розміщуються в зоні .ua.

Зловмисники заявили, що кілька днів тому інші хакери атакували українські сайти, й ті не працювали кілька годин. Водночас цього разу атаку нібито готують потужнішу.

“Я впевнюся, що більшість сайтів не працюватимуть щонайменше тиждень. Я також зіпсую усі сайти, які закінчуються на ua”,– йдеться у повідомленні.

Група реагування на комп’ютерні надзвичайні ситуації закликала українців терміново повідомляти у разі кібератак, або виявлення аномальних дій в інформаційних системах.


83