«Одна калина за вікном»: як буковинці відреагували на спробу втечі за кордон родичів Ротару

На кордоні з Молдовою затримали групу з одного “поводиря” – громадянина Молдови та 8 українців призовного віку — чоловіки намагалися незаконно перетнути кордон України, щоб не захищати її.

Серед тих, хто переправлявся, були Руслан Євдокименко та Анатолій Євдокименко – син та онук відомої співачки Софії Ротару, повідомляють у низці ЗМІ.

Варто зазначити, що зараз в Україні оголошено військовий стан та загальна мобілізація, це означає, що залишати територію країни чоловікам, за кількома винятками, призовного віку заборонено.

У коментарях українці здебільшого з обуренням відреагували на спробу сина та внука народної артистки уникнути мобілізації та не воювати за свою країну.

А де ж ділася “одна калина за вікном, одна родина за столом, і Україна, бо в нас іншої нема?” Мабуть, за тринадцять днів забулося, жаль, що ми тепер не можемо забути все, що з нами за ці дні трапилося. Слава Україні!” – пише Анастасия Нога

Їх не потрібно відправляти назад, а забирати на воєнкомат, як наших хлопців“, – переконана Galya Vasylyshyn

Таких людей, які продажні, на передову відправляти ні якому разі, тому що вони там таке зроблять, що мама не горюй“, – вважає Макаров Микола

Гадаю, що було б справедливо позбавити їх українського громадянства назавжди“, – додає Victor Mykolaiovych

Оце патріоти“, – іронізує Наташа Гайдаєнко

Оппа, вони звиклі до аплодисментів, тож давайте поаплодуємо їм як продажникам“, – пише Оксана Хоптинстка

Такі як Софія Ротару і самі не знають, якої вони національності. Ви її громадянську позицію чули?! Їй головне бути на плаву, щоб їздити і співати легендарну “Червону руту”, яку вона зрадила, коли вбили В.Івасюка. Чим допомогла вона, її родина?! От і відповідь“, – зауважує Галина Колодій

Для таких людей існують лише гроші!” – пише Анатолий Стецюк

Оце так! Оце так “Одна родина за столом!” На словах патріоти! Ротару Соня! Кого ти виховала! А ми тобою пишалися! Ганьба!“, – дописує Людмила Темченко.

Прикордонники, великий вам Респект!” – захоплюється Людмила Гнесь.

Нагадаємо, за ухилення від призову з мобілізації згідно зі статтею 336 Кримінального кодексу України загрожує позбавлення волі строком від двох до п’яти років. А за незаконне перетин кордонів України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до трьох років. У разі повторного вчинення тих самих дій або вчинення їх у групі – від трьох до п’яти років.

Водночас, за даними Держприкордонслужби, майже 20 тисяч українців повернулися до України, щоби захищати Батьківщину.

Також повідомлялося, що прикордонники відправили назад 12 ухилянтів, яких вночі 8 березня затримали на одній з ділянок кордону. Охоронці кордону дали кожному затриманому по квітці з настановою “Подаруєш жінці, скажеш, захисник повернувся!”.


1 048