“Ядерні об’єкти – це не іграшки”: в МЗС України обіцяють судитися з Росією у всіх міжнародних судах через захоплення двох АЕС

Росія буде нести відповідальність за те, що наражала світ на ядерну катастрофу через захоплення Запорізької та Чорнобильської АЕС. Україна обіцяє звертатися у всі міжнародні суди.

Про це повідомив очільник українського МЗС Дмитро Кулеба у прямому ефірі спільного інформаційного марафону UAразом на українських телеканалах.

“Спочатку МАГАТЕ трішки пустилося берега і збиралося їхати на Чорнобильську станцію і домовлятися з росіянами про візит. Ми їх вирівняли дуже швидко, і зараз все відбувається в рамках взаємодії МАГАТЕ з українською владою, тому що це наші території. І відбулося багато різних комунікацій, в рамках яких росіянам дали зрозуміти, що ядерні об’єкти – це не іграшки. Це все – інший рівень загроз і проблем”, – зазначив він.

Український дипломат наголосив, що наразі ситуація на АЕС стабілізувалася завдяки багатьом різним комунікаціям, яку вели українська влада.

“Але те, що Росія буде нести відповідальність, і ми затягаємо по всіх міжнародних форматах, і тих, що треба, по судах за те, що вони наражали світ на ядерну небезпеку, коли захоплювали ЗАЕС чи ЧАЕС, це ми будемо робити. Я Вам гарантую 100%”, – сказав Кулеба.


74