Окупанти збираються покинути Чорнобильську АЕС — Енергоатом

Армія Росії збирається залишити Чорнобильську АЕС та її місто-супутник Славутич, повідомили у пресслужбі Енергоатому.

За інформацією відомства, окупанти, які захопили Чорнобильську АЕС та інші об’єкти в Зоні відчуження, двома колонами вирушили в бік українського кордону з республікою Білорусь.

Наміри покинути ЧАЕС загарбники сьогодні зранку озвучували українському персоналу станції. На станції ще лишається невелика кількість окупантів.

У відомстві також підтвердили інформацію про те, що російські окупанти будували на території Зони відчуження окопи, а також різні огорожі. При цьому відбувалося це, зокрема, на території Рудого лісу — найзабрудненішого на території всієї Зони відчуження.

“Тому не дивно, що окупанти отримали значні дози опромінення та запанікували за перших ознак хвороби. А виявилася вона дуже швидко. Отже, серед військових почав назрівати майже бунт, і вони почали вибиратися звідти”, — йдеться у повідомленні.

Також Енергоатом має дані про те, що наразі формується для руху в бік Білорусі ще одна колона військових РФ, які тримали в окупації місто Славутич.

Напередодні представники Пентагону повідомляли, що російські окупанти розпочали виведення своїх військ із території Чорнобильської атомної електростанції.


271