Окупанти забрали 14 тонн гуманітарної допомоги, яку привезли жителям Мелітополя

Російські окупанти забрали гуманітарну допомогу, яку відправили українцям у Мелітополь, який вранці 29 березня виїхав із Запоріжжя до Мелітополя. Там було понад 14 тонн продуктів харчування, засобів особистої гігієни та ліків.

Про це повідомляє міський голова Мелітополя Іван Федоров.

“Сподіваюсь, що у російських військових та їх колаборантів, які окупували Мелітополь, вистачить розуміння того, наскільки сильно в цей жахливий час мелітопольці та мешканці району потребують цієї гуманітарної допомоги”, – написав міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Та російським окупантам було байдуже. По дорозі його зупинили та до Мелітополя не пропустили. Водії були вимушені ночувати в машинах на узбіччі дороги.

30 березня із Запоріжжя знову відправився гуманітарний конвой. Цього разу він таки дістався окупованого міста, але лише на наступний день. Окрім того, загарбники відібрали весь гуманітарний вантаж, який там був. Цю інформацію підтвердила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Варто додати, що гуманітарну допомогу везли в автобусах, що потім ними евакуювати мирних мешканців з міста.

“Ведемо перемовини, щоб автобуси були повернуті, і мешканці Мелітополя могли завтра на них виїхати до Запоріжжя”, – розповіла Ірина Верещук


887