Генерал Марченко дав прогноз, коли закінчиться гаряча фаза війни з Росією

Гаряча фаза війни українського народу проти російських окупантів закінчиться до кінця 2022 року. Довше її не витягне ані Росія, ані Україна.

Про це в інтерв’ю журналісту Тарасу Березовцю розповів командувач оборони Миколаєва генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко.

Наразі він очікує нового наступу російської армії на Миколаїв.

“Чекаємо того ж самого, що й під час першої фази наступу. За тим самим планом вони хочуть піти на Миколаїв, але я хочу всіх заспокоїти: не треба їх боятися. Їм страшніше, аніж нам. Вони теж бояться. Треба чинити опір. Будемо бити, будемо їх виганяти. Це наша земля, ми нікого не боїмося і нікого сюди не пустимо”, – сказав Дмитро Марченко.

Він звернувся до російських військових, яких насильно зігнали в Україну, із закликом здаватися і пообіцяв, що у такому випадку вони будуть жити.

Також генерал-майор озвучив власний прогноз щодо тривалості гарячої фази війни.

“Я дуже рідко берусь прогнозувати, але довго гаряча фаза війни тривати не буде. Ні вони, ні ми не потягнемо її довго. Я думаю, що саме гаряча фаза закінчиться до кінця цього року однозначно”, – сказав Марченко.

Щодо звільнення окупованих Росією територій, зокрема, Херсонщини, то генерал-майор назвав низку факторів, від яких цей процес напряму залежить.

“Це залежить від того, чи нададуть нам ту зброю, яку обіцяли наші партнери. Коли ми будемо знати – скільки її дадуть, тоді можна буде робити якісь прогнози. Зараз це важко прогнозувати. Але ми будемо битися з нею, або без неї. Треба буде – будемо вилами виганяти окупантів”, – наголосив Дмитро Марченко.


0