У 4 рази дорожче, ніж торік: в Україні ціни на цибулю зростають щотижня

Активний попит з боку оптових компаній і стримування продажів виробниками є основними факторами, що сприяють подальшому зростанню цін на цибуля в Україні.

Як повідомляють аналітики проекту EastFruit, виробники поступово підвищували відпускні ціни, і сьогодні вони продають цибулю по 25-29 грн/кг, що в середньому на 13% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Основною причиною подорожчання цибулі, на думку експертів, є той факт, що багато господарств змушені призупинити збирання врожаю через дощову погоду, через що істотно скоротилися обсяги пропозиції даної продукції на ринку.

Також аналітики повідомляють про те, що більшу частину цибулі хорошої якості фермери воліють закладати на зберігання, здійснюючи продаж зараз невеликими партіями.

Відзначається, що зараз цибулю на ринку України вже продають в середньому в 4,3 раза дорожче, ніж в кінці вересня 2021 року. При цьому багато гравців ринку впевнені, що позитивний ціновий тренд збережеться і надалі, оскільки багато фермерів, які не мають власних сховищ, вже встигли розпродати значну частину запасів цибулі. Інші ж виробники закладають цю продукцію на зберігання та утримуються від продажів в очікуванні подальшого зростання цін.


219