«Ашан» заперечив інформацію розслідувачів про допомогу російській армії

Міжнародна мережа супермаркетів «Ашан» зі штаб-квартирою у Франції заявила, що не постачала товари російським військовим і не відкривала у своїх магазинах пунктів збору продуктів харчування для них. Про це йдеться в заяві французької Auchan Retail у відповідь на відповідне журналістське розслідування.

«Auchan Retail категорично заперечує заяви, зроблені у звіті-розслідуванні, та їхню інтерпретацію. Auchan Retail надзвичайно здивована цими звинуваченнями, які жодним чином не підтверджуються реальністю внутрішнього розслідування», – наголошується в заяві.

У компанії стверджують, що її російські магазини надають допомогу лише цивільному населенню і не проводили благодійних зборів для російської армії.

На доказ своєї правоти в «Ашані» повідомили, що у березні минулого року мерія Санкт-Петербурга зробила замовлення на збір допомоги для населення, яке вона підтримує. Там додали, що аналогічне замовлення було й у 2021 році для підтримки населення у зв’язку з пандемією коронавірусу. Там стверджують, що серед замовлених товарів не було нічого такого, що б вказувало на кінцевий пункт призначення.

Компанія також наполягає, що не розміщувала у своїх російських супермаркетах пунктів збору гуманітарної допомоги. Згаданий інцидент в одному з торгових центрів Самари у компанії пояснили тим, що відповідний пункт було відкрито в торговому центрі, в якому розміщений «Ашан», а не безпосередньо в магазині «Ашан».

Також у компанії сказали, що не можуть знати, куди в кінцевому результаті доставляють продукцію, придбану в її магазинах.

Водночас компанія ніяк не прокоментувала інформацію з розслідування про те, що її російська «дочка» допомагає армії з мобілізацією.

Нагадаємо, 17 лютого The Insider, Le Monde і Bellingcat оприлюднили спільне розслідування про те, що від початку повномасштабного вторгнення російська «дочка” французького «Ашану» постачала товари російським військовим на окупованих українських територіях під виглядом гуманітарної допомоги цивільним.

В Auchan Україна заявили, що шоковані розслідуванням журналістів про допомогу окупаційним військам з боку російської «дочки» «Ашану» і вимагають пояснень від французького офісу.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що обговорить зі своєю французькою колегою Катрін Колонною розслідування про діяльність «Ашану» на користь російської армії.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter