США і Росія відновлюють переговори щодо контролю над ядерною зброєю

Росія і США готуються до обговорення відновлення інспекцій об’єктів атомної зброї в межах нового Договору про стратегічні наступальні озброєння. Відповідні переговори були призупинені з початку вторгнення РФ в Україну. Про це повідомляє Bloomberg.

Речник Державного департаменту США підтвердив підготовку засідання двосторонньої консультативної комісії, але відмовився повідомити, коли і де воно відбудеться.

Він додав, що США сподіваються на конструктивну сесію. Двоє співрозмовників Bloomberg у Москві заявили, що ймовірним місцем зустрічі може бути єгипетський Каїр.

У Женеві засідання комісії Росія провести не хоче, оскільки Швейцарія приєдналася до санкцій проти неї у зв’язку з повномасштабною агресією.

Двостороння консультативна комісія, яка займається практичними питаннями виконання нового Договору про СНО, востаннє збиралася в Женеві в жовтні 2021 року. Після початку повномасштабного вторгнення РФ США призупинили її роботу.

Очікується, що на засіданні комісії американська сторона порушить питання відновлення інспекцій. У серпні Росія не допустила американських інспекторів на свої ядерні об’єкти, посилаючись на візові обмеження для росіян, які, за її словами, унеможливлюють їхній доступ до США

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter