Росія офіційно визнала відступ майже з усієї території Харківщини

Міністерство оборони Росії на власній карті підтвердило відступ майже з усієї території Харківської області, пише в неділю, 11 вересня, «Бабель»..

Порівнюючи мапи за 10 та 11 вересня, можна побачити, що російські війська відступили з півночі та північного сходу Харківської області. Під контролем окупантів лишається тільки лівий берег річки Оскіл – там частково розташоване місто Куп’янськ, а також селище Борова.


Натисніть для перегляду в повному розмірі
Карта бойових дій за версією міноборони рф станом на 11 вересня


Натисніть для перегляду в повному розмірі
Карта бойових дій за версією міноборони РФ станом на 10 вересня

Зауважимо, що інформація про нібито українські втрати, розміщена на цих картах, насправді не відповідає дійсності: росіяни свідомо завищують інформацію про знищені українські позиції з пропагандистською метою. Водночас свої втрати вони приховують.

Останні кілька днів ЗСУ активно просуваються на Харківщині. Українські війська звільнили вже 30 населених пунктів, серед яких – частина Куп’янська й Балаклія. За словами головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, українським воїнам до кордону з Росією залишилося ще 50 км. Також ЗСУ просунулися на кілька десятків кілометрів у Херсонській області.

Міністерство оборони Росії напередодні фактично визнало втрату Ізюма і Балаклії, але назвало це «операцією зі згортання та перекидання військ». Мета цього «згортання» — перекинути війська на Донецький напрямок.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter