Росіянам заборонили відвідувати Венсенський замок у передмісті Парижа

У замку зберігається архів міністерства збройних сил Франції

Через вторгнення Росії на територію Україну росіянам заборонено відвідувати одну із відомих туристичних принад – Венсенський замок.

Середньовічна фортифікаційна споруда розташована у передмісті Парижа та є одим із туристичних об’єктів французької столиці (вона розміщена на тій самій гілці метро, що й Лувр, музей д’Орсе, паризька Ратуша, Центр Помпіду та інші найвідоміші паризькі туристичні об’єкти).

Проте, окрім музею, у замку зберігається архів міністерства збройних сил Франції та працює один із центрів Історичної служби оборони (SHD). Пам’ятка є у підпорядкуванні міністерства збройних сил Франції. Це й спричинило заборону, повідомляє TF1.

Міністерство збройних сил пояснило, що після вторгнення в Україну відомство «обмежило доступ до приміщень відомства для громадян Росії». На офіційному сайті замку Château de Vincennes жодних повідомлень про обмеження на підставі громадянства немає. Проте є повідомлення, що відвідувачі мають пред’явити, документи, які засвідчують особу. Також на сайті йдеться, що у візиті до замку може бути відмовлено «з технічних або персональних причин».


Замок Château de Vincennes – один із символів французької королівської влади

Інші туристичні об’єкти, такі, наприклад як Дім Інвалідів, які є у підпорядкуванні міністерства збройних сил, поки що залишаються відкритими для росіян.

Замок Château de Vincennes – один із символів французької королівської влади. Також його називають «замком проклятих королів». Збудований у ХІІІ столітті, він був однією із основних резиденцій французьких королів до 1682 року, коли Людовік XIV надав перевагу Версалю. Підземелля використовувалося як в’язниця: там утримувалися Фуке, маркіз де Сад та Дідро, там стратили Мату Харі. Фортеця захищала Париж під час війни 1812 року.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter