Велика Британія та США домовилися про спільні санкції проти Росії

Борис Джонсон зазначив, що Лондон підготував санкції ще жорсткіші, ніж передбачалося раніше

Велика Британія та США домовилися про запровадження санкцій проти Росії в разі її вторгнення до України, що будуть більш далекосяжними, ніж ті, які обговорювались раніше. Про це прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон заявив у інтерв’ю BBC.

Обмеження з боку двох країн включатимуть заборону для російських компаній на торгівлю у фунтах стерлінгах і доларах. За словами британського лідера, це крок, який «завдасть дуже-дуже сильного удару Росії».

Він додав, що можливе вторгнення Росії до України не послабить НАТО, а західні країни не можуть дозволити опозиції дійти до «помилкового висновку, що використання сили є правильним».

Джонсон зазначив, що Лондон підготував санкції ще жорсткіші, ніж передбачалося раніше.

Зауважимо, що раніше Джонсон заявив, що Росія планує почати найбільшу війну в Європі з 1945 року.

Як інформував ZAXID.NET, міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс висловила переконання, що Україна може зіткнутися з «найгіршим сценарієм» вторгнення Росії уже наступного тижня.

Раніше Ліз Трасс також заявила, що Росія повинна заплатити велику ціну у випадку вторгнення Україну.

«Олігархи не зможуть переміщати свої капітали, ми ускладнимо життя на ринках капіталів російським компаніям. Ми зробимо так, що Росія не зможе працювати на боргових ринках», – сказала міністерка закордонних справ Великої Британії.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter