Держдеп назвав поставки F-16 в Україну пріоритетом для США

Держдеп прокоментував імовірну передачу Україні F-16

У США заявили, що постачання Україні винищувачів F-16 є пріоритетом для Вашингтона. У Держдепі США заявили, що планують розпочати постачання літаків в Україну найближчими місяцями, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг спікера Державного департаменту США Метью Міллера.

За його словами, президент США Джо Байден раніше ясно дав зрозуміти, що США розпочнуть навчання українських пілотів на F-16 і працюватимуть разом з союзниками над наданням винищувачів.

«У мене немає жодних заяв про те, коли або як це станеться, або які країни їх нададуть, але це пріоритет для нас, і ми почнемо реалізовувати його найближчими місяцями», – наголосив Міллер.

Зауважимо, що раніше Україна неодноразово просила союзників надати їй сучасні винищувачі. Офіційні особи країни та військові пояснювали це тим, що повністю захистити небо від російських атак лише за допомогою систем ППО неможливо. Також такі літаки необхідні ЗСУ для того, щоб протистояти російській авіації, яка за характеристиками набагато перевершує українську.

На саміті «Великої сімки», що відбувся 19-21 травня, президент США Джо Байден заявив про підтримку навчання українських пілотів на західних винищувачах F-16. Це сталося на тлі щоденних ударів росіян територією України, які тривали понад тиждень.

Президент України Володимир Зеленський, який наполегливо закликає союзників надати Україні американські винищувачі F-16, запевнив президента США Джозефа Байдена, що літаки не будуть використовуватися для вторгнення в повітряний простір над Росією.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter