Через повстання Прігожина Латвія закрила кордони та видачу віз для росіян


Через повстання Прігожина Латвія закрила кордони та видачу віз для росіян

фото DR

Рішення ухвалили на тлі конфлікту «вагнерівців» та міноборони РФ

Латвія більше не видаватиме жодних віз для громадян Росії, а також закриває кордони з країною-агресоркою. Відповідне рішення країна ухвалила через силове протистояння ПВК «Вагнер» на чолі з Євгєнієм Прігожиним та міноборони Росії, повідомив президент Латвії Едгарс Рінкевичс у суботу, 24 червня.

За його словами, Латвія не буде більше видавати громадянам Росії візи. Це стосуватиметься усіх віз, у тому числі гуманітарних.

«У зв’язку з подіями в Росії Латвія не буде видавати гуманітарні та інші види віз. Крім того, країна обмежила перетин кордону для громадян Росії», – повідомив президент Латвії.

Едгарс Рінкевичс зазначив, що Латвія спільно з Литвою та Естонією охороняють кордони з Росією та Білоруссю. За його словами, в разі необхідності країни будуть ухвалювати спільні рішення.

Нагадаємо, з 19 вересня 2022 року Латвія, Литва, Польща та Естонія заборонили туристам з Росії шенгенськими візами в’їжджати на їхні території. Рішення країни ухвалили на тлі повномасштабної війни Росії проти України. Крім того, країни заявили, що таке рішення допоможе зменшити ризики для безпеки країн.