Ізраїль оголосив про перехід до повноцінного наступу на Сектор Гази

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант наголосив, що ворог «буде знищений всіма силами й без компромісів».

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант ввечері у вівторок, 10 жовтня, заявив, що Ізраїль переходить до «повноцінного наступу» на Сектор Гази. Як пише The Times of Israel про це він заявив, звертаючись до військових Збройних сил Ізраїлю, після відновлення ізраїльською армією контролю над усією територією країни.

«Тих, хто б не прийшов обезголовлювати, вбивати жінок, які пережили Голокост – ми знищимо їх усіма силами і без компромісів. Знищимо всією нашою силою і без жалю. Те, що ми бачили в населених пунктах, було різаниною беззахисних, але в боях – ви завжди перемагаєте. Ми довіряємо вам і завдяки Армії оборони Ізраїлю наша Держава існує. Ми повернемося сюди назад, за кілька місяців, і все буде по-іншому. Ми знову відбудуємо всі кібуци до останнього метра, і подбаємо про те, що те, що було в Газі, більше не існувало», – заявив Галант.

Він додав, що зняв усі обмеження для військових. Сектор Гази більше «ніколи не повернеться до того, що було», а ХАМАС пошкодує про атаку на Ізраїль.

«У вас буде можливість змінити реальність тут. ХАМАС хотів змін у Газі, він зміниться на 180 градусів у порівнянні з тим, що було», – додав міністр оборони.

Галант також наголосив, що ворог «буде знищений всіма силами й без компромісів».

Речник ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі додав, що знищення високопоставлених членів ХАМАС є головним пріоритетом. Напередодні Хагарі заявив, що ізраїльські військові повністю відновили контроль над кордоном із Сектором Гази. Протягом ночі на 10 жовтня військові винищувачі ЦАХАЛу атакували понад 200 цілей у регіоні. Було ліквідовано міністра економіки терористичної організації ХАМАС.

9 жовтня портал Walla з посиланням на ізраїльські та американські джерела писав, що прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу повідомив президенту США Джо Байдену про плани розпочати наземну операцію в секторі Гази. До цього Нетаньягу попередив, що війна буде довгою і важкою.

Нагадаємо, Ізраїль вперше за 50 років запровадив воєнний стан. Це сталося після того, як в суботу, 7 жовтня 2023 року, палестинські збройні формування ХАМАС та «Ісламський джихад» відразу в кількох місцях з повітря та на суходолі розпочали масовану атаку на державу Ізраїль.