Російський дрон-камікадзе знову упав на території Румунії

Після чергових атак Росії по Україні на території Румунії знову знайшли уламки дрона, який впав за три кілометри від міста Плауру у повіті Тулча, повідомило у четвер, 12 жовтня, румунське міністерство оборони. Місто Плауру розташоване на кордоні з Україною, на правому березі Дунаю. З іншого боку ріки розташоване українське портове місто Ізмаїл.

Румунське міністерство оборони зазначило, що в день падіння дрона, 11 жовтня, російські війська бомбили українську портову інфраструктуру поблизу румунського кордону. За даними міноборони Румунії, вирву від падіння дрона виявили близько п’ятої ранку 12 жовтня.

«На підставі інформації, отриманої від прикордонної поліції про можливе падіння безпілотника на території повіту Тулча, на місце вирушили співробітники установ національної системи оборони. Прибулі команди повідомили про виявлення вирви від безпілотника в заростях на правому березі річки за три кілометри на захід від Плауру», – заявили в міністерстві оборони Румунії, повідомлення якого цитує Newsmaker.

Ймовірно, дрон упав і вибухнув. Зону падіння дрона вже оточили, проводиться розслідування.

Пізніше міністерка закордонних справ Румунії Лумініце Одобеску закликала Росію припинити постійні атаки на Україну, зокрема на Одещину, які безпосередньо стосуються й румунської території. Вона назвала «огидними» російські атаки на цивільну інфраструктуру України й додала, що вони знову «призвели до серйозних наслідків на території Румунії».

«На румунській землі були знайдені нові докази вибуху. Ми закликаємо Росію припинити ці воєнні злочини», – написала міністерка у Twitter.

Нагадаємо, до цього в Румунії тричі знаходили уламки дронів-камікадзе Shahed, якими Росія регулярно атакує портову й зернову інфраструктуру на Дунаї в Одеській області. Водночас після першого такого інциденту Румунія певний час його заперечувала.