У Курській області внаслідок атаки безпілотника загорівся склад палива

Загоряння відбулося на території місцевого гірничо-збагачувального комбінату

Вранці середи, 6 березня, у Курській області Росії на складі паливно-мастильних матеріалів зайнявся вогонь. За повідомленнями місцевої влади, пожежа зайнялася нібито від атаки ударного дрона.

Губернатор Курської області Роман Старовойт заявив, що у Желєзногорському районі, який розташований за понад 80 км від українського кордону, склад палива атакував БПЛА. В атаці росіянин традиційно звинувачує Україну.

За даними Старовойта, горить резервуар із паливом. Постраждалих внаслідок загоряння немає, на місці працюють оперативні служби.

Російські пропагандистські Telegram-канали повідомили, що безпілотник атакував Михайлівський гірничо-збагачувальний комбінат у Желєзногорську, на території якого були розташовані резервуари з паливом.

Додамо, про атаку нібито український БПЛА 6 березня повідомив і губернатор Воронезької області. За його словами, російська ППО нібито збила дрон, а згодом – начебто ліквідувала другий, літакового типу. За даними російських пропагандистських Telegram-каналів, дрон намагався атакувати військовий аеродром «Балтімор» у Воронєжі, розташований за 175 км від кордону з Україною.

Нагадаємо, 5 березня на нафтобазі у Бєлгородській області пролунав вибух та зайнялася пожежа. Росіяни заявили начебто про атаку БПЛА, внаслідок якої загорілися три резервуари нафтобази. Крім того, українські ЗМУ із посиланням на джерела в ГУР повідомили, що атака на нафтобазу була операцією українських розвідників. Водночас офіційних коментарів про пожежу на Бєлгородщині наразі немає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *