У Німеччині створили екологічні сумки з фруктової шкірки

У Німеччині створили екологічні сумки з фруктової шкірки

Німецькі студенти Лобке Бекфельд та Йоганна Хехемейер-Кюртен розробили екологічні сумки з фруктової шкірки. Вони розчиняються у воді й можуть використовуватися для підживлення рослин.

Про це пише 24 канал з посиланням на сайт Dezeen.

Це напівпрозора сумка, до складу якої входять органічні компоненти. Її виготовляють зі шкірки фруктів, що залишилися від виробництва соків, і коротких целюлозних волокон з місцевої текстильної фабрики.

Ключовим інгредієнтом сумки є пектин, який витягується із клітинних стінок відходів плодів і діє як природна сполучна речовина. Його змішують з целюлозними волокнами довжиною менш ніж 5 міліметрів. Субстанцію заливають теплою водою і залишають затвердіти у формі протягом п’яти днів. Потім сумки зшивають між собою, подібно до справжньої шкіри
Завдяки натуральним пігментам можуть бути різноманітні кольори – від світлого до темного, від напівпрозорого до непрозорого, від тьмяного до мерехтливого.

Структура форми робить матеріал матовим або глянцевим. Розробили також різні розміри – від невеликих гаманців до більших сумочок.

“Ми розробили сумку як вдосконалення звичайного паперового пакета, але, звичайно, ми сподіваємось, що вона сильно сподобається людям і буде носитися, використовуватися і любитися до тих пір, поки вона не почне розчинятися”,
– сказала Хехемейер-Кюртен.

Після того, як сумка стане непридатною для використання, її можна утилізувати, розчинивши в теплій воді. Нині розробники шукають партнерів, аби запустити комерційне виробництво сумки з фруктової шкірки.


539