У МВФ зробили гучну заяву щодо співпраці з Україною

У МВФ зробили гучну заяву щодо співпраці з Україною
Представник МВФ Джеррі Райс заявив, що Україна та Міжнародний валютний фонд як і раніше знаходяться в тісних дискусіях щодо програми stand-by, спрямованих на завершення її першого перегляду та виділення другого траншу.

“Певний прогрес досягнутий, але для завершення першого перегляду більше потрібно”, – сказав Райс на брифінгу в четвер, 10 червня, у Вашингтоні, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Відзначається, що Райс, не розкриваючи деталей, нагадав, що метою обумовлених у рамках програми заходів є, зокрема, поліпшення управління в Нацбанку і законодавства про банківський нагляд, середньострокове зниження бюджетного дефіциту, посилення антикорупційної вертикалі та судової системи.

МВФ 9 червня 2020 року затвердив для України програму співпраці stand-by. Вона має діяти протягом 1,5 років. Загалом українська держава має отримати від міжнародного фінансового донора $5 млрд доларів. Перші $2,1 млрд Київ вже отримав.

Згідно з планом співпраці, Україні мають виділити ще $3,5 млрд, проте надання подальших траншів було призупинено через низку вимог з боку МВФ. Зокрема, Фонд наполягає на проведенні антикорупційної, освітньої, пенсійної, медичної та судової реформи.


14