Німеччина продовжує блокувати поставку зброї Україні: глава Міноборони пояснила, чому

Німеччина продовжує наполягати на своїй відмові постачати в Україну сучасну зброю з метою захисту територіальних кордонів та суверенітету в умовах реальної загрози вторгнення російських танків.

Бундестаг переконаний, що це стане тригером для ескалації на Донбасі та повномасштабної війни.

Про це заявила глава німецького Міноборони Крістіна Ламбрехт у Twitter. Під час спільного брифінгу зі своїм британським колегою Беном Воллесом, вона наголосила, що обидві європейські держави відстоюють суверенітет України, але різними методами.

“Так, це правда, що ми не хочемо постачати Україні зброю, і ми маємо чітке розуміння правильності цього рішення. Берлін побоюється, що це призведе до активізації збройного протистояння та нового кровопролиття. Ми хочемо підтримувати Україну іншим способом”, – зазначила чиновниця.

Ламбрехт додала, що Німеччина впевнена у можливості вирішення гострої військової кризи шляхом дипломатії та невпинних переговорів. Великі сподівання німецькі політики покладають на саміт у нормандському форматі.

“Є багато мирних шляхів вирішення цього конфлікту, це саме те, на чому нам треба зосередитись і обмірковувати варіанти”, – пояснила міністерка оборони ФРН.

Раніше МЗС Німеччини вето на постачання зброї на підтримку Україні пояснювали жахливою схожістю обставин із подіями Другої світової війни. Громадянам ФРН нібито буде болісно усвідомлювати, що росіян знову вбивають зі зброї, виготовленої на німецьких заводах.


89