У Грузії опозиція вимагає ввести візовий режим для громадян РФ та Білорусі

Грузинська опозиційна парламентська партія “Лело для Грузії” вимагає встановити візовий режим для громадян Росії та Білорусі через їхній масовий в’їзд до країни після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомляє УНН із посиланням на NewsGeorgia.

“Відповідні структури не контролюють і не можуть контролювати громадян, які в’їхали на нашу територію з країни-окупанта, країна не захищена перед тими викликами та існуючими небезпеками, які критично збільшилися на тлі вторгнення Росії в Україну та бойових дій”, – йдеться в заяві партії.

У “Лело для Грузії” вважають, що нині потік приїжджих із Росії “драматично зріс”, і цей процес не контролюється урядом, що може в майбутньому викликати проблеми. Тому партія вимагає “посилення візового режиму з російською федерацією”.

Щодо Білорусі, додають у “Лело”, ця країна також причетна до ведення Росією бойових дій в Україні.

Партія пропонує запровадити 30-денні візи для громадян РФ та Білорусі. При цьому візи повинні видаватися прямо на кордоні та/або онлайн. Для тих, хто хоче залишитися в Грузії більше ніж на 30 днів, візи мають видаватися “відповідно до процедур, складених згідно з передовою практикою ЄС”.


84