Twitter хотів заробляти на контенті для дорослих, проте не вийшло

Порноконтент у соцмережах — одна з багатьох суперечливих тем у розвитку інтернету. Нещодавно в черговий скандал потрапила платформа Twitter.

Побутує думка, що левову частку контенту в інтернеті складають порнографічні матеріали.

Однак, згідно з даними порталу Statista станом на 2019 рік, лише 4% усіх веб-сайтів оцінюють як порнографічні. А 20% усіх пошукових запитів із мобільних пристроїв стосуються порнографії.

Переважно, таким контентом цікавляться користувачі чоловічої статі, через що психологи говорять про низку проблем, що розвиваються. Серед них — гіперсексуалізація дівчат, підліткова вагітність, поширення психічних захворювань серед молоді тощо.

Один із найважливіших аспектів порнографії в інтернеті ㅡ контент для дорослих у соцмережах, який доступний для широкого кола споживачів.

Як правило, найбільші соцмережі блокують більшість порноконтенту. Хоча подібні матеріали можна зустріти на найпопулярніших соціальних платформах Facebook та Instagram. А російська соцмережа ВКонтате залишається одним із ключових сховищ контенту для дорослих у Східній Європі.

Крім окремих вебплатформ, орієнтованих на матеріали 18+, деякі популярні соціальні мережі також намагаються монетизувати порнографію. Серед них Twitter, який, за інформацією деяких медіа, нещодавно зіштовхнувся з проблемами через контент для дорослих.

Twitter проти OnlyFans

Останніми роками Twitter зіткнувся з серйозними фінансовими проблемами, що призвело до саги з можливим придбанням платформи Ілоном Маском.

Главу SpaceX і Tesla не влаштувала величезна кількість бот-акаунтів у соцмережі, і, схоже, що ця угода навряд чи відбудеться.

Паралельно, менеджери Twitter запропонували монетизувати контент для дорослих: з огляду на тиск інвесторів, керівники соцмережі планували творцям матеріалів 18+ продавати підписки всередині платформи.

Ураховуючи, що багато користувачів OnlyFans часто рекламують свої акаунти у Twitter і на платформі є величезна кількість верифікованих сторінок порностудій і порноактрис, ця витівка не має сенсу.

Проте, команда безпеки Twitter попередила, що їхні інструменти модерації не дозволяють виявляти матеріали сексуального насильства над дітьми або порноконтент, знятий без згоди учасників.

За даними TechCrunch, у Twitter недостатньо засобів для того, щоб використовувати просунуті інструменти та бази даних, які дозволяють виявляти заборонений порноконтент.

Хоча ці інструменти можуть працювати некоректно. Доцент Інституту інформаційної безпеки Джонса Гопкінса Метью Ґрін заявив, що технологія поки що не може відрізнити дитячу порнографію від, наприклад, зображень оголеної дитини, які надсилають медикам у межах різних проєктів телемедицини.

Деякі експерти з конфіденційності даних також уважають, що державні органи можуть легко зловживати подібними технологіями розпізнавання контенту та використовувати їх із метою переслідування конкретних людей.

“Подібні системи можуть повідомляти про вразливі меншини, зокрема про ЛГБТ-батьків у місцях, де поліція та члени спільноти недружні до них… Система Google може помилково повідомляти про батьків владу в автократичних країнах або місцях із корумпованою поліцією”, — пояснив політичний аналітик. Electronic Frontier Foundation Джо Маллін.

На початку 2022-го у Twitter з’явилася можливість поскаржитися на контент, який містить елементи сексуального насильства над дітьми. Раніше платформу кілька разів звинувачували у монетизації контенту для дорослих, у якому нібито брали участь підлітки та жертви торгівлі людьми.


100