У Харкові якість води відповідає всім санітарним нормам

У Харкові якість води відповідає всім санітарним нормам

14 березня 2023
17:40
ЖКГ

У Харкові якість води відповідає всім санітарним нормам
Згідно з щоденними результатами досліджень лабораторії санітарно-епідеміологічного контролю КП «Харківводоканал», якість водопровідної води відповідає всім санітарно-гігієнічним нормам.

Як повідомив сьогодні, 14 березня, начальник лабораторії Андрій Стародубов, проби беруться в накопичувальних резервуарах чистої води, насосних та підкачувальних водопровідних станціях, водорозбірних колонках.
«Аналізується вся водопровідна мережа, якою вода надходить до наших споживачів, які проживають у багатоповерхових будинках та в приватному секторі. Щодня відбувається відбір понад 40 проб води. Проводимо вимірювання всіх показників якості відповідно до санітарних норм та стандартів. Зазначу, що якість водопровідної води, що надходить у квартири харків’ян, за період воєнних дій значно не погіршилася. Бувають тимчасові погіршення, зокрема, після припинення подачі води в мережі та подальшого відновлення, але це короткочасне явище. А зміни, пов’язані з погодними умовами та сезонами, відбуваються постійно, щороку», – підкреслив Андрій Стародубов.
За його словами, при відключенні електроенергії лабораторія продовжує працювати та виконувати покладені функції автономно, використовуючи генератор.
Крім того, перед подачею до міста вода також проходить усі необхідні попередні етапи очищення на комплексах «Донець» та «Дніпро».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати

Новини по темі: