Олег Синєгубов – про ситуацію на Харківщині станом на 14 травня

Олег Синєгубов – про ситуацію на Харківщині станом на 14 травня

Впродовж минулої доби ворог з артилерії, мінометів та з використанням авіації обстрілював населені пункти Куп’янського, Чугуївського, Богодухівського та Харківського районів області.

Минулої ночі ворог завдав ракетних ударів, попередньо ЗРК С-300, по Харкову та селищу міського типу Золочів Богодухівського району.

У Новобаварському районі Харкова пошкоджено об’єкт транспортної інфраструктури, будівлю гуртожитку та багатоквартирний житловий будинок.

А в селищі міського типу Золочів дві ракети влучили в землю між житловими будинками. У будинках вибито вікна, зруйновано 2 гаражі. Постраждалих не було.

Внаслідок ворожого обстрілу міста Куп’янськ пошкоджено приватне домоволодіння. Загарбники застосовували РСЗВ «Смерч».

В селі Хатнє Куп’янського району обстрілами пошкоджено щонайменше 4 приватні житлові будинки, зайнялася пожежа. Зазнала поранення та була госпіталізована 43-річна жінка.

У селі Огірцеве Чугуївського району пошкоджено житловий будинок, 61-річний чоловік отримав осколкові поранення. Потерпілого ушпиталили.

Внаслідок обстрілів міста Вовчанськ Чугуївського району пошкоджено щонайменше 3 житлові будинки.

На Харківщині тривають роботи з розмінування територій. Впродовж останньої доби піротехнічні підрозділи ДСНС обстежили більш як 10 гектарів територій. Виявили та знешкодили 117 вибухонебезпечних предметів.

«На лінії зіткнення ворог намагався просунутися вперед в районі Масютівки, Новоселівського та Стельмахівки, але зазнав втрат і відступив. Віримо в ЗСУ та працюємо на Перемогу України», – зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

 

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація