На Харківщині громади розробили дорожні карти з відкриття ЦНАПів – Олег Синєгубов

На Харківщині громади розробили дорожні карти з відкриття ЦНАПів – Олег Синєгубов

Покращення та функціонування мережі центрів надання адміністративних послуг обговорили під час апаратної наради 13 червня під головуванням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Він наголосив, що громади під час створення регіональних планів мають обов’язково передбачати наявність ЦНАПів.

«На Харківщині громади, в яких раніше не було ЦНАПів, вже розробили дорожні карти з їх відкриття. Ми маємо спільно з Мінцифрою пропрацювати це питання для того, щоб жителі громади отримували якісні, доступні та прозорі адміністративні послуги», – зазначив Олег Синєгубов.

В. о. директора Департаменту цифрової трансформації регіону Харківської ОВА Віталій Шапірко повідомив, що наразі в області діє 34 ЦНАПи, 11 територіальних підрозділів ЦНАП м. Харків, 32 віддалені робочі місця ЦНАП та 2 мобільних ЦНАПи.

«Варто відзначити, що в травні цього року трансформували ЦНАП Мереф’янської громади в Центр «Дія». Будемо робити все можливе, щоб кожен ЦНАП мав статус Центр «Дія» і всі мешканці були забезпечені найвищим рівнем послуги», – сказав Віталій Шапірко.

Зокрема, він зазначив, що на деокупованих територіях відновили роботу 13 з 15 ЦНАПів. Так, ЦНАП Вовчанської громади Чугуївського району та Дворічанської громади Куп’янського району не працюють у зв’язку з безпековою ситуацією.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація