«Майбутнє у нас одне – ми переможемо». Начальник Куп’янського райвідділу поліції Кирило Щербинський

Росіяни щоденно обстрілюють Куп’янськ з артилерії, мінометів, скидають авіабомби. В таких умовах поліцейські місцевого відділу поліції несуть службу з першого дня звільнення міста від окупантів.

 

Ворог обстрілює Куп’янськ з усіх видів озброєння. Росіяни гатять по вулицях міста, багатоповерхівках, приватних будинках. За добу можуть скинути на голови мирних мешканців Куп’янської громади до 20 керованих авіабомб. З початку повномасштабного вторгнення поліцейські задокументували близько 1000 авіаударів по Куп’янському району. Через постійну небезпеку обстрілів слідчо-оперативна група пересувається по місту на бронеавтомобілі «Козак».

В місті вже майже не залишилося людей. Це характерна риса будь-якого населеного пункту поблизу кордону з росією. Місцеві жителі виїжджають в більш безпечні райони області та України, або за кордон.

В Куп’янську до початку широкомасштабного вторгнення було 26 тисяч місцевих жителів. Зараз залишилося 4 тисячі, це в основному люди старшого віку.

Поліція допомагає місцевим всім, чим може. Поліцейські документують наслідки обстрілів, дістають з-під завалів людей, евакуюють дітей та дорослих, розслідують злочини загальнокримінальної спрямованості.

Кирило Щербинський високо оцінює роботу підпорядкованого особового складу і називає своїх колег героями.

«Це ті люди, з якими можна піти у розвідку, на яких можна покластися. Вони неодноразово були під обстрілами, це люди найкращі», – говорить начальник відділу поліції.

Тричі на тиждень поліцейські офіцери громади сектору превенції Куп’янського районного відділу поліції доставляють хліб, продуктові набори, медикаменти до громад, які межують з країною-терористом. Кожного дня зустрічаються з людьми й проводять бесіди щодо необхідної евакуації.

Поліцейські Куп’янщини упевнені, що потрібні своєму місту, своїм громадам, і залишаються виконувати свою важку роботу не зважаючи на постійну небезпеку.

«Майбутнє у нас одне – ми переможемо. Це буде найближчим часом. Ми віримо в Збройні Сили України та поліцію Харківської області. І переможемо».

Відділ комунікації поліції Харківської області

Довідково:

Звернення громадян. З початку повномасштабного вторгнення рф на територію України по Куп’янському районному відділу поліції зареєстровано 18 169 звернень громадян про правопорушення та події:

2022 – 4613 звернень громадян

2023 – 11557 звернень

2024 – майже 2000 звернень.

Кримінальні провадження. З початку повномасштабного вторгнення рф Куп’янським РВП ГУНП в Харківській області до суду з обвинувальним актом направлено 283 кримінальних провадження загальнокримінальної спрямованості, з них:

– умисне вбивство – 23;

– умисне тяжке тілесне ушкодження – 7;

– умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження – 6;

– крадіжки – 118;

– грабіж – 4;

– шахрайство – 3 ;

– незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами – 12;

– незаконне заволодіння транспортним засобом – 7;

– хуліганство – 5 та ін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *