Поліція Харківщини нагадує громадянам про заборону спалювання сухої рослинності

Люди, які палять сухостій, створюють небезпеку як для громадян, так і для рослинного й тваринного світу.

З початку березня до Чугуївського районного управління поліції надійшло 61 повідомлення про пожежі.

25 березня в селі Залізничне під час спалювання сухої трави вогонь перекинувся на нежилий будинок. Того ж дня, від неконтрольованого поширення вогню в селищі Малинівка загорілися дві господарчі будівлі, а в селі Мартове – гараж.

Поліція нагадує, за спалювання сухої трави та листя передбачений штраф від 3 060 до 6 120 гривень для громадян та від 15 300 до 21 420 гривень – для посадових осіб. За такі ж дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, розмір штрафу становить від 6 120 до 12 240 гривень для громадян та від 21 420 до 30 600 гривень – для посадових осіб.

Згідно зі статтею 245 Кримінального кодексу України, знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом караються штрафом від 91 800 до 153 000 гривень, або позбавленням волі на строк до 5 років. Якщо внаслідок цього ще й загинули люди, тварини, чи настали інші тяжкі наслідки, зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Шановні громадяни, будьте свідомими! Перебуваючи у лісі, в полі, чи у себе на городі, дотримуйтесь елементарних правил пожежної безпеки, не допускайте поширення відкритого вогню, облаштувань вогнищ. Неконтрольоване полум’я, чи навіть іскра та недопалок цигарки може спричинити масштабні пожежі, загибель тварин і людей.

Відділ комунікації поліції Харківської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *