Займався господарською діяльністю при окупаційній владі: правоохоронці викрили мешканця Куп’янська у колабораційній діяльності

Чоловік зареєстрував у «податковій службі Харківської області» при окупаційній владі «кооператив по виробництву яловичини», яким у подальшому керував.

Під час окупації міста Куп’янськ 57-річний зловмисник подав до незаконно створеного державного органу заяву юридичної особи про постановку на облік, копії реєстраційних і установчих документів підприємства, документів про своє призначення на посаду, а також свого паспорта громадянина України. Незабаром він отримав у податковій службі виписку з Реєстру юридичних осіб, які здійснюють діяльність у Харківській області й керував господарською діяльністю «сільскогосподарського виробничого кооперативу по виробництву яловичини». Про свою діяльність він звітував до «податкової служби».

Чоловіку заочно повідомили про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого відділу Куп’янського РВП ГУНП в Харківські області за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області.

Відділ комунікації поліції Харківської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *