У Харківській області планують розширити регіональні програми підтримки внутрішньо переміщених осіб

Харківщина залишається в лідерах за кількістю ВПО в Україні. На цьому наголосила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська.

Усього на Харківщині перебуває майже 528 тисяч ВПО. Зокрема, 361 багатодітна сім’я, майже 134 тисячі пенсіонерів, понад 26 тисяч осіб з інвалідністю та більш ніж 97 тисяч дітей.

«Внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території Харківської області, завдяки підтримці міжнародних партнерів забезпечуємо гуманітарною та грошовою допомогою. Нині надали тимчасове житло для 5 846 переселенців. Одним з першочергових завдань є проведення ремонтів у місцях компактного проживання, аби поліпшити умови для жителів, які вимушені були покинути свої домівки. Допомагаємо людям інтегруватися в суспільство, у співпраці з обласною службою зайнятості пропонуємо роботу або можливість здобути новий фах», – зазначила Віта Ковальська.

Як наголосила Віта Ковальська, за дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова наразі працюють над розширенням регіональних програм підтримки внутрішньо переміщених осіб, зокрема, передачею у власність комунального, тимчасового житла.

«Найбільша кількість людей у регіон перемістилася з Луганської, Донецької, Запорізької, Сумської, Херсонської областей. Окрім того, продовжуються евакуаційні заходи в прикордонних громадах Харківщини, тому ми готові приймати нових переселенців», – наголосила заступниця начальника ХОВА.

Нагадаємо, на початку квітня за сприяння Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) внутрішньо переміщені особи отримали офісне устаткування та нове комп’ютерне обладнання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *