Наживався на горі людей: у Харкові слідчі повідомили про підозру чоловіку у скоєнні шахрайства

Під приводом організації поховань зловмисник брав у потерпілих завдаток, а потім зникав. Наразі правоохоронці встановили чотири факти шахрайського заволодіння грошима громадян.

У ході досудового розслідування встановлено, що 45-річний підозрюваний, не будучи працівником будь-якого підприємства з надання ритуальних послуг, створив та розмістив сторінку в Інтернет-ресурсі під назвою «14 кладовище м. Харків». Він додав фотознімки та геолокацію місця розташування вказаного кладовища та особистого номеру телефону для подальшого зв’язку з метою організації поховання. Родичі померлих зв’язувалися з фігурантом, він надсилав їм квитанції на оплату завдатку у розмірі від 500 до 1500 гривень та обіцяв надати послуги з поховання після надходження грошей на банківську картку. Після оплати зловмисник переставав виходити з потерпілими на зв’язок, а необхідні послуги не надавав.

На підставі зібраних доказів 19 квітня чоловіку повідомлено про підозру за ч.ч. 1, 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі.

Вживаються заходи щодо встановлення інших можливих епізодів злочинної діяльності підозрюваного та потерпілих від його дій.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області спільно зі співробітниками ДСР НП України, під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Відділ комунікації поліції Харківської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *