Ображав свою матір та погрожував фізичною розправою: поліція Харкова відкрила кримінальне провадження

Кривдник постійно вчиняв сварки, вимагав гроші на випивку та погрожував фізичною розправою жінці. Щодо 42-річного мешканця Салтівського району правоохоронці зібрали матеріал та відкрили кримінальне провадження.

Поліцейські сектору протидії домашньому насильству відділу превенції Харківського РУП № 2 ГУНП в Харківській області неодноразово виїжджали на виклики за місцем мешкання 42-річного зловмисника. Із заявами до поліції кілька разів зверталася 62-річна жінка, яку ображав її син. Він постійно вчиняв сварки, вимагав гроші на випивку та погрожував фізичною розправою.

Поліцейські складали протоколи про адміністративне правопорушення за статтею 173-2 (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення, на підставі яких порушник неодноразово притягувався судом до адміністративної відповідальності. Проте протиправні дії щодо жінки він не припинив.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 126-1 (домашнє насильство) Кримінального кодексу України. На даний час триває досудове розслідування. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 2 років.

Відділ комунікації поліції Харківської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *