Поліція Харківщини нагадує водіям та пасажирам про обов’язок виконувати законні вимоги поліцейського

Відповідно до Закону України «Про дорожній рух» водії та пасажири транспортних засобів під час зупинки транспортного засобу на вимогу поліцейського мають певні обов’язки.

На підставі статті 16 Закону України «Про дорожній рух» водій транспортного засобу зобов’язаний виконувати вимоги поліцейського, а водії військових транспортних засобів – поліцейського або посадових осіб військової інспекції безпеки дорожнього руху Військової служби правопорядку у Збройних Силах України, що даються в межах їх компетенції, передбаченої чинним законодавством, Правилами дорожнього руху та іншими нормативними актами.

У випадку подання сигналу про зупинку водій зобов’язаний:

а) зупинити транспортний засіб з дотриманням вимог Правил дорожнього руху;

б) тримати руки в полі зору поліцейського або посадових осіб військової інспекції безпеки дорожнього руху Військової служби правопорядку у Збройних Силах України і не виходити з транспортного засобу без дозволу.

Відповідно до ст. 18 Закону України «Про дорожній рух» пасажир, тобто особа, яка користується транспортним засобом, але не причетна до керування ним, під час зупинки транспортного засобу на вимогу поліцейського зобов’язаний:

знаходитися на своєму місці до відповідного розпорядження або вимоги поліцейського;

на вимогу поліцейського вийти з транспортного засобу. 

 

Відділ комунікації поліції Харківської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *