Заволодів бюджетними коштами на суму близько 2,5 мільйони гривень: слідчі Харкова повідомили про підозру чоловіку

Підприємець завищив вартість проданого товару, надавши його замовнику неналежної якості. 

В ході досудового розслідування встановлено, що у лютому 2022 року житлово-комунальна служба уклала договір з фізичною особою-підприємцем щодо покупки у нього буржуйок на суму 6 мільйонів гривень. Передбачалася покупка тисячі печей належної якості, відповідно до норм державних стандартів.

У підсумку продавець надав буржуйки, але не належної якості, з корозією, з металу, що був у вжитку. Відповідно до висновку експертизи, вартість однієї такої печі складає 3509 гривень. Попри це, продавець за свої послуги з продажу буржуйок отримав кошти у сумі 6 мільйонів гривень. Це більше ніж на 2,5 мільйони гривень більше, ніж загальна фактична вартість наданого товару.

Поліцейські встановили, що вчинив злочин 39-річний підприємець, раніше не судимий мешканець Харкова.

18 квітня слідчі Харківського районного управління поліції № 3 за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Харкова чоловіку повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Йому загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

Відділ комунікації поліції Харківської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *