Слідчі повідомили про підозру харків’янину, який через соцмережі поширював комуністичну символіку та пропагував тоталітарний режим

Мешканець міста Харків, використовуючи свої сторінки в соціальних мережах, систематично поширював відеозаписи із зображенням комуністичної символіки.

Протягом цього року 24-річний чоловік розміщував у різних загальнодоступних пабліках зображення серпа і молота, яке є символом радянського союзу.

Відповідно до висновку судового експерта, за результатами проведення мистецтвознавчої експертизи виявлені публікації містять символіку комуністичного тоталітарного режиму, яку було використано під час збройної агресії російської федерації в Україні з метою формування позитивного відношення до росії – спадкоємця СРСР та формування негативного образу України.

Слідчі відділу поліції № 1 Харківського РУП № 3 повідомили чоловіку про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Процесуальне керівництво здійснює Новобаварська окружна прокуратура міста Харкова.

Відділ комунікації поліції Харківської області