Процедура відбору офіцерів запасу на Харківщині для проходження військової служби в ЗСУ

Про нові алгоритми рекрутингу в Збройні Сили України розповіли під час брифінгу в офіційному Медіацентрі ХОВА офіцери Харківського ОТЦК та СП Олег Щирський та Олексій Лаптєв.

Зокрема, як наголосив заступник начальника відділу рекрутингу та комплектування сектору комплектування Харківського ОТЦК та СП Олег Щирський, новий алгоритм покликаний замінити застарілі підходи щодо механізму добровільного долучення до військової служби через центри рекрутингу та онлайн.

«Головне, що кандидат сам зможе обрати вакантну посаду та відповідну військову частину, звернувшись до центру рекрутингу на базі ЦНАП, онлайн-платформи з підбору роботи, на сайти військових частин та рекрутингові центри окремих військових частин або ТЦК та СП», – підкреслив  Олег Щирський.

Для проходження служби в обраному підрозділі, кандидату необхідно пройти співбесіду з військовою частиною та отримати рекомендаційний лист. Після цього відбувається оформлення кандидата у ТЦК та СП  для уточнення облікових даних, проходження ВЛК та проходження відбору і формування особової справи. 

В свою чергу начальник відділення обліку офіцерів запасу Харківського ОТЦК та СП Олексій Лаптєв зауважив, що подібний спрощений порядок рекрутингу в ЗСУ стосується і офіцерів запасу. 

За його словами механізм рекрутингу офіцерів запасу майже не відрізняється від затвердження кандидатів рядового чи сержантського складу, єдине, що прийняття на контракт офіцерів затверджується наказами начальників дещо вищого рівня, тобто штатна посадова категорія рівня генерал-майор.

«Особливістю служби за контрактом є те, що офіцер одразу знає на яку посаду його обирає представник військової частини. Частіше за всього таку посаду кандидату пропонують після прямої співбесіди з командиром, начальником штабу чи заступником командира частини. Тобто потрібно в співбесіді показати свою компетенцію, навички, лідерські якості й здібності», – підкреслив Олексій Лаптєв

Для отримання детальної інформації щодо вакантних посад у Харкові чи Харківській області необхідно зателефонувати за номером гарячої лінії до рекрутингового центру: 0 800 300 441 або звернутися до районних ТЦК та СП в місті Харкові та Харківській області. Вся необхідна інформація розміщена на сайті Центру рекрутингу Української армії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *