Правоохоронці Харківщини викрили адвоката, який організував схему незаконного переправлення ухилянтів через державний кордон

За детальну інструкцію з перетину кордону “клієнт” заплатив 7400 доларів США.

Викрили діючого адвоката  Харкова в організації незаконного переправлення чоловіків через державний кордон співробітники Управління міграційної поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області у співпраці з відділом боротьби з транскордонною злочинністю головного оперативно-розшукового відділу 4 прикордонного загону  та слідчими відділу поліції № 3 Харківського РУП № 3, за процесуального керівництва Дергачівської окружної прокуратури.

Підозрюваний за 7400 доларів США пообіцяв місцевому мешканцю призовного віку організувати його незаконне переправлення через державний кордон. В обумовлений час фігурант за місцем свого мешкання отримав від харків’янина гроші та надав детальні інструкції щодо подальших дій для незаконного перетину кордону. 

6 вересня під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання адвоката були виявлені та вилучені отримані грошові кошти. 

Фігурант  затриманий у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає до дев’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Харківської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *