Харківська ОВА спільно з ЮНІСЕФ впроваджує проєкт щодо збереження ментального здоров’я дітей у закладах освіти

Про це повідомила заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська в ході засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва Харківської області.

«В умовах повномасштабної війни питання ментального здоров’я населення набуло вкрай важливого значення.  Особлива увага приділяється наданню комплексної психологічної підтримки дітям. Спільно з ЮНІСЕФ презентуємо проєкт щодо збереження ментального здоров’я дітей у закладах освіти Харківської області, який стартує незабаром. Цей напрямок роботи перебуває на контролі начальника ХОВА Олега Синєгубова. Для його реалізації ми вже заручилися підтримкою Міністерства освіти і науки України, Координаційного центру з психічного здоров’я при Кабінеті Міністрів. Хочу подякувати першій леді Олені Зеленській, яка опікується питанням ментального здоров’я, а також Оксену Лісовому, Оксані Збітнєвій і нашим міжнародним партнерам за увагу до Харківщини та підтримку ініціатив, які впроваджуються в регіоні», – сказала Віта Ковальська.

Основні завдання проєкту – психоемоційна підтримка дітей; розвиток емоційної стійкості і використанням психологічних, соціальних та фізичних елементів; взаємодія з однолітками та дорослими, робота в групах, розвиток навичок саморегуляції.

Завдання будуть реалізовуватися у кількох форматах: перший – курс психоемоційної підтримки – розрахований на один місяць, заняття відбуватимуться двічі на тиждень і триватимуть по дві години кожне; другий формат – одноразові відкриті заняття – розрахований на учасників, котрі бажають долучитися до проєкту, але не мають можливості відвідувати заняття регулярно.

Довідково: станом на сьогодні у психологічних службах Харківщини працює 981 фахівець, з них 613 – практичні психологи, 327 – соціальні психологи. Всього впродовж року фахівці психологічної служби провели понад 187 тисяч консультацій для учасників освітнього процесу та батьків дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *