«Аби захистити жителів Харківщини, потребуємо посилення ППО та позитивних рішень щодо ударів по ворогу на території рф», – Олег Синєгубов

Про оперативну ситуацію, підготовку до опалювального сезону, роботу бізнесу, а також щодо ходу офлайн-навчання начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов розповів під час зустрічі з професором Оксфордського університету Тімоті Ґартоном Ешем.

Особливу увагу приділили питанням підготовки до майбутнього опалювального сезону. Внаслідок ворожого обстрілу у березні поточного року, було пошкоджено або знищено усю енергетичну інфраструктуру Харківської області. Відновити електропостачання вдалося за рахунок потужностей сусідніх регіонів.

«Підготовка до опалювального сезону триває в посиленому режимі і за планом. Проводимо роботи щодо диференціації систем опалення. За підтримки міжнародних партнерів отримуємо та встановлюємо модульні котельні для забезпечення теплом багатоквартирних будинків та об’єктів соціальної сфери. В пріоритеті деокуповані населені пункти. Ворог стежить за нашими діями і для того, щоб уникнути ризиків необхідно посилювати сили протиповітряної оборони», – додав Олег Синєгубов.

Завдяки злагодженим діям Сил оборони України, порівняно з першим роком повномасштабного вторгнення, мінімізувалися удари російських окупантів по Харкову та населеним пунктам області із застосуванням С-300. Це дало можливість повертатися жителям регіону до своїх осель, а також дещо покращити роботу малого та середнього бізнесу.

«Аби убезпечити жителів Харківщини, необхідні рішучі дії міжнародних партнерів щодо ударів західною зброєю по складам з боєприпасами, місцям скупчення ворога та пусковим установкам окупантів на території рф», – зазначив Олег Синєгубов.

Також під час зустрічі обговорили питання підтримки цивільного населення Харківщини, зокрема внутрішньо переміщених осіб.

«Світова спільнота продовжуватиме проявляти свою солідарність та підтримку українському народові в боротьбі за незалежність, суверенітет та цілісність країни. Зараз допомога Україні та українцям – важлива як ніколи», – зазначив Тімоті Гартон Еш.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *