На Харківщині понад 3,4 тисячі ВПО забезпечені роботою

За даними Харківського обласного центру зайнятості, попит на послуги з працевлаштування серед ВПО продовжує зростати.

Протягом перших восьми місяців 2024 року послуги обласної служби зайнятості отримували 8,5 тисяч переселенців, що на 74,5% більше, ніж за аналогічний період минулого року. 

«Харківщина залишається одним із регіонів України, який найбільше постраждав від російської агресії. Тисячі людей були вимушені покинути свої домівки та шукати безпеки в інших місцях. Харківська ОВА разом з обласною службою зайнятості активно працює над тим, щоб допомогти внутрішньо переміщеним особам інтегруватися на місцевому ринку праці та відновити своє комфортне життя», – наголосив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов. 

Зокрема, у регіоні запроваджено комплекс заходів, спрямованих на сприяння соціальній адаптації та професійній реалізації внутрішньо переміщених осіб. В межах Програми підтримки внутрішньо переміщених осіб на 2023-2027 роки ВПО залучають до участі у суспільно корисних роботах в умовах воєнного стану «Армія відновлення» та громадських роботах. Налагоджено роботу щодо видачі ВПО ваучерів для навчання, триває плідна співпраця з роботодавцями щодо працевлаштування ВПО шляхом відшкодування витрат на оплату праці, ініційовано проведення курсу з основ підприємництва та самозайнятості для ВПО. 

Крім того, до Харківського обласного центру зайнятості внутрішньо переміщені особи надіслали 109 бізнес-планів в межах державної програми єРобота. Під час розгляду заявок та бізнес-планів 26 внутрішнім переселенцям було погоджено надання гранту на створення власного бізнесу або розвиток чинного. Із них для 16 ВПО вже профінансовані проєкти на загальну суму більш як 4,7 мільйона гривень. 

«Завдяки спільним зусиллям протягом січня-серпня 2024 року 3,4 тис. внутрішньо переміщених осіб вдалося забезпечити зайнятістю, в тому числі отримали постійну роботу 2,2 тис. ВПО. Із них 980 – з наданням роботодавцю компенсації витрат на оплату праці внутрішніх переселенців. Найбільш затребуваними серед ВПО виявилися вакансії у сфері оптової та роздрібної торгівлі, переробної промисловості, сільського господарства, державного управління, охорони здоров’я, освіти, адміністративної діяльності, транспорту», – повідомив директор Харківського обласного центру зайнятості Олександр Котуков.

Із питань зайнятості звертайтесь у Телеграм або на «гарячу лінію» Харківської обласної служби зайнятості, що працює з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00 за телефонами: 
0800 600 498; 
+38 063 847 83 67; 
+38 096 055 48 69; 
+38 067 728 97 45; 
+38 097 970 40 68.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *