На Харківщині Захисники та Захисниці здобувають освіту за допомогою програм підтримки

Нині у вищих навчальних закладах Харківської області освіту здобувають 2114 осіб з числа Захисників і Захисниць України, з них за бюджетною формою навчання – 969 людей. А цьогоріч вступили на перший курс 435 осіб.

Державна цільова підтримка для здобуття професійної, професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти у державних та комунальних закладах надається у вигляді повної або часткової оплати навчання коштом державного та місцевих бюджетів, соціальної стипендії. Також передбачено безоплатне забезпечення підручниками, доступ до мережі Інтернет, проживання в гуртожитку.

«Харківською обласною програмою підтримки передбачена часткова компенсація за оплату навчання в ВИШах регіону Захисникам та Захисницям. Заплановано відшкодування 50% вартості навчання. Наразі усі отримані заявки від українських захисників опрацьовуються», – зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Аби отримати часткову компенсацію оплати навчання за рівнем «бакалавр» Захисники та Захисниці мають подати відповідний пакет документів до 1 жовтня, а до 1 листопада приймаються заявки від військових-студентів щодо компенсацій за рівнем «магістр».

Водночас, на базі двох вищих навчальних закладів Харківщини функціонують Центри ветеранського розвитку, спрямовані на комплексну підтримку Захисників і Захисниць України. Впродовж 2023-2024 років Центрами було надано понад 2 000 освітніх та реабілітаційних послуг, юридичних та психологічних консультацій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *