Харківська область: сапери ДСНС розмінували та знешкодили 7 вибухонебезпечних предмети

22 березня сапери Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України знешкодили на території Харківської області 7 вибухонебезпечних предмети. У Зміївському районі сапери вилучили одну мінометну міну калібром 50 мм та одну гранату Ф1. У Вовчанському районі один артилерійський снаряд калібром 76 мм. У Харківському районі одну мінометну міну калібром 82 мм. У Індустріальному районі м. Харкова вилучено дві мінометні міни калібром 81 мм.

Цього ж дня, на телефон служби порятунку надійшло повідомлення про черговий випадок виявлення вибухонебезпечного предмета. По вулиці Валдайській,77 у дворі житлового будинку було виявлено предмет схожий на вибухонебезпечний.

На місце знаходження було направлено фахівця Основ’янського РВ у м. Харкові ГУ ДСНС України у Харківській області, яким було ідентифіковано артилерійський снаряд калібру 122 мм. часів Великої Вітчизняної Війни.

Всі вибухонебезпечні предмети знищені шляхом підриву на спеціальному майданчику.

Шановні громадяни, Запам’ятайте! Якщо ви випадково виявили вибухонебезпечний предмет, до нього не можна навіть торкатися – це дуже небезпечно.Знешкоджувати вибухонебезпечні предмети мають право тільки спеціально підготовлені фахівці піротехнічних груп, які пройшли фахову підготовку та мають практичні навички роботи з вибуховими речовинами та різноманітними боєприпасами.

Не забувайте, що легковажне та необережне поводження з вибухонебезпечними предметами неодноразово призводило до загибелі або каліцтва як дітей, так і дорослих.

Пам’ятайте, у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу сповістити про це за номером «101» або «102» та в жодному разі не намагатися самостійно ідентифікувати знайдені боєприпаси!

 

МЦГР ШР ДСНС України

1.jpg

2.jpg

3.jpg