У Харкові працівники поліції припинили діяльність наркокрамниці та затримали одесита, який робив «закладки» наркотиків

Молодик «працював» на Інтернет-крамницю та розповсюджував солі «Альфа PVP» на території міста. Щомісяця він реалізовував більше тисячі закладок на суму майже 150 тисяч гривень.

Під час відпрацювання одного з районів Харкова оперативники територіального управління боротьби з наркозлочинністю Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції спільно з працівниками районного управління поліції № 3 затримали 20-річного молодика. Під час огляду його особистих речей правоохоронці виявили близько 150 полімерних колб із психотропною речовиною «Альфа PVP».

Чоловік пояснив, що «працює» закладником на Інтернет-крамницю з продажу заборонених речовин. В орендованій квартирі він облаштував «склад» цього магазину, де розфасовував психотроп. Реалізовував наркотики через «закладки» на території обласного центру.

Загалом щомісяця зловмисник робив понад тисячу закладок на загальну суму близько 150 тисяч гривень. За кожен сховок йому платили 50 гривень.

Відтак під час обшуку в оселі правоохоронці виявили пакетики з «Альфа PVP», сліп-пакети, матеріали для виготовлення «закладок», електронні ваги та мобільний телефон.

Правопорушника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому вже повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Невдовзі суд обере йому запобіжний захід. За скоєне підозрюваному загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Діяльність Інтернет-крамниці заблоковано. Також встановлюються канал постачання психотропних речовин, злочинні зв’язки фігуранта та його спільники.

Департамент боротьби з наркозлочинністю

Національної поліції України