На Харківщині поліцейські встановили осіб, причетних до підпалу луків

Дві юні мешканки Зміївського району гралися з сірниками та запалили траву. Через необачний вчинок дівчат рятувальники два дні боролися із пожежами в екосистемі району.

   

11 квітня о 17:34 до відділу поліції №2 Чугуївського РУП ГУНП в Харківської області надійшло повідомлення про те, що в місті Зміїв палають луки. На місце події відразу виїхала група швидкого реагування відділу поліції та працівники ДСНС. З’ясувалося, що пожежа виникла через підпал сухої трави. Вогонь постійно перекидався на різні ділянки місцевості, через що вогнеборцям вдалося повністю загасити полум’я лише на другу добу. Площа вигорілих луків склала 1,5 гектари.

Дільничні офіцери поліції встановили осіб, причетних до події. Дівчата 12 та 11 років розказали, що гралися з сірниками і випадково підпалили траву. Коли вогонь почав розходитися у різні боки, вони злякалися та втекли.

Поліцейські склали на батьків дітей адміністративний протокол за ст. 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей ) Кодексу України про адміністративні правопорушення, тягне за собою попередження або накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Поліція закликає мешканців області бути екологічно відповідальними, обачними,  пильними та уважними, щоб запобігти виникненню масових пожеж, в які можуть перерости найменші загорання сухої рослинності.

Відділ комунікації поліції Харківської області