На Харківщині підняли прапори з нагоди 100 днів до початку Олімпіади

Урочиста церемонія підняття прапору України та прапору Національного олімпійського комітету з нагоди 100 днів до Токіо – 2020 відбулась 14 квітня у Харківському Палаці спорту «Локомотив».

У заході взяв участь заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Роман Семенуха.

«Наша область буде представлена на літніх Олімпійських іграх, ми вибороли ліцензії в боксі, фехтуванні і синхронному плаванні. Також очікуємо на ліцензії у важкій атлетиці, легкій атлетиці, настільному тенісі, боксі, стрільбі з луку та інших видах спорту. Незалежно від тих непростих обставин, пов’язаних з пандемією, обласна адміністрація зробить все, щоб кожен спортсмен був забезпечений увагою, аби гідно представити Харківську область на такій неймовірно важливій події як Олімпійські ігри в Токіо» , – відзначив Роман Семенуха.

Підняття прапору за 100 днів до Олімпіади відбулось одночасно у 206 країнах світу, що братимуть участь у Іграх у Токіо. Захід також завершує декаду олімпійського спорту в області, яка проходить з 6 по 15 квітня.

«Нам приємно, що сьогодні за 100 днів до Токіо – 2020 ми маємо можливість разом з нашими спортсменами-олімпійцями на чолі з Людмилою Жигаловою, дворазовою олімпійською чемпіонкою, підняти прапор нашої держави, прапор Національного олімпійського комітету і показати наше єднання навколо людських і олімпійських цінностей – дружби, поваги, досконалості», – зазначив голова відділення Національного олімпійського комітету в Харківській області Віктор Христоєв.

Участь у піднятті прапору також взяли члени збірної команди Харківської області та України з синхронного плавання, які на сьогодні є кандидатами на участь в Олімпійських іграх.

Головна наставниця збірної та заслужена тренерка Світлана Саідова зазначила, що команда зробить все можливе на Іграх у Токіо, аби виправдати надії, покладені на спортсменок.

«У Вонджу ми заробили ліцензію. Це був найщасливіший час, тому що протягом багатьох років нам не вдавалося зайти у складі групи. Але той, хто не вміє програвати – ніколи не виграє. Виграв – не сильно радій, програв – роби висновки», – зазначила Світлана Саідова.

Перед Олімпійськими іграми команда візьме участь у чемпіонаті Європи, де дівчата перевірять свої сили перед найважливішою спортивною подією у світі.

«На Олімпійських іграх ви вже – повноцінна команда, і ви повністю довіряєте один одному. Ти можеш закрити очі і знаєш, хто де буде, хто де пропливе. Тому на Олімпіаду вже приходиш повноцінним складом», – розповіла про свій настрій перед Іграми у Токіо заслужена майстерка спорту з синхронного плавання Анастасія Савчук.

Карантинні обмеження не стали цього разу на заваді підготовки до Ігор у Токіо – 2020. Національній збірній дозволено тренуватись.

На Олімпійських іграх у Токіо – 2020 буде представлено 33 види спорту та розіграно 339 комплектів медалей.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація